Overslaan en naar de inhoud gaan

RIVM onderzoekt coronacijfers in Noord- en Midden-Limburg

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2021 - 19:57

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat onderzoeken waarom de coronacijfers in Noord- en Midden-Limburg minder snel dalen dan in de rest van het land.

De GGD Limburg-Noord staat wat de cijfers betreft voor een raadsel en heeft daarom de hulp van het RIVM ingeroepen. "We zien de cijfers, maar we kunnen ze niet duiden", zegt een woordvoerder van de GGD woensdag.

Termijn
Op welke termijn het onderzoek start en wanneer het is afgerond, is nog niet duidelijk. Het RIVM is woensdagmiddag niet in de gelegenheid om het onderzoek toe te lichten. "Maar reken er niet op dat het snel klaar is", tempert de GGD-woordvoerder de eventuele verwachtingen.

Meeste coronabesmettingen
Uit het wekelijkse cijferoverzicht van het RIVM en de Limburgse GGD'en is dinsdag gebleken dat Limburg de afgelopen week relatief gezien de meeste coronabesmettingen van heel Nederland heeft. "Maar waar het aan ligt dat Limburg-Noord langdurig een rode vlek is, weten we dus niet", zegt de GGD-woordvoerder.

Cijfers
Dat in Limburg het aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners hoog ligt, komt voornamelijk door de GGD-regio Limburg Noord. Bergen, Nederweert, Venray, Weert en Horst aan de Maas hebben al wekenlang veel hogere besmettingscijfers dan de rest van de provincie. Het aantal besmettingen per inwoner ligt over de afgelopen maand in Bergen zelfs twee keer zo hoog als het landelijk gemiddelde.

Lees ook: Relatief de meeste coronabesmettingen in Limburg

Van Dissel
"Limburg-Noord en Twente zijn regio’s waar de cijfers minder hard dalen", constateert Jaap van Dissel woensdagmiddag tijdens een technische briefing aan Tweede Kamerleden, over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Van Dissel is de directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM. Een duiding geeft hij verder niet.

Cijfers 22dec - 20jan
Afbeelding: Covid-19 in Nederland
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen