Overslaan en naar de inhoud gaan

RIVM laakt rol advocaten in zaak chroom-6

Geplaatst opvrijdag 27 november 2015 - 6:28

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu maant personeel van de voormalige POMS-sites geen informatie achter te houden, omdat ze daarmee het onderzoeksrapport naar werken met chroom6-verf ondermijnen.

Het RIVM stoort zich aan de letselschadeadvocaten die zieke oud- Defensiewerknemers bijstaan. Dat bleek donderdag op een door Defensie belegde bijeenkomst in Kerkrade.

Schadevergoedingen
De advocaten, onder wie Rob Bedaux uit Heerlen, zouden cliënten oproepen het RIVM slechts beperkt te informeren over de omstandigheden op de sites in Brunssum en Eygelshoven. Bedaux poogt zelf via de rechtbank al schadevergoedingen binnen te halen.

Kanker
Het RIVM onderzoekt of er een causaal verband is tussen het jarenlang onbeschermd werken met kankerverwekkende chroom-6-verf en gezondheidsklachten van oud-Defensiemedewerkers.

Wantrouwen
De terughoudendheid van medewerkers wordt gevoed door wantrouwen jegens Defensie en twijfels over de onafhankelijkheid van het RIVM. Beelen waarschuwde ervoor dat de weigerachtige houding ertoe kan leiden dat het rapport, dat de basis kan worden voor financiële genoegdoening, straks niet serieus wordt genomen omdat er met te weinig mensen is gesproken. "Dat moeten we niet willen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Slachtoffers Chroom-6: schadevergoeding vorm van erkenning
'Mogelijk 100 doden Defensie door chroom-6'
341 meldingen van werkers met chroom-6
'Schadevergoeding slachtoffers chroom-6 te laag'
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen