Overslaan en naar de inhoud gaan

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 15:08

Het wordt de komende dagen weer heel warm en daarom haalt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het Nationaal Hitteplan van stal.

Mensen krijgen het advies om onder meer goed te drinken, de schaduw op te zoeken, zich niet te veel in te spannen en naar anderen om te kijken.

Hittegolf
Meteo Limburg verwacht een lange hittegolf die woensdag begint en een hele week duurt. Het kwik kan op sommige dagen op lopen tot boven de 35 graden.

Lees ook: Lange hittegolf van start met zonnige en warme dag

Smog
Behalve voor de warmte waarschuwt het RIVM ook voor smog in het hele land. Mensen kunnen daarvan gaan hoesten en kortademig worden. Ook kunnen ze last van hun ogen, neus en keel krijgen.

Astmapatiënten
De klachten van astmapatiënten kunnen door smog erger worden. Smog ontstaat wanneer er veel ozon in de lucht zit. Dat komt door een combinatie van zonlicht, luchtverontreiniging en weinig wind.

Serie
De hoge temperaturen brengen Limburg de komende dagen officieel een hittegolf. Een hittegolf is een serie van minstens vijf zomerse dagen van meer dan 25 graden, waarvan er zeker drie tropisch zijn (meer dan 30 graden).

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen