Overslaan en naar de inhoud gaan

RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 15:08

Het wordt de komende dagen weer heel warm en daarom haalt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het Nationaal Hitteplan van stal.

Mensen krijgen het advies om onder meer goed te drinken, de schaduw op te zoeken, zich niet te veel in te spannen en naar anderen om te kijken.

Hittegolf
Meteo Limburg verwacht een lange hittegolf die woensdag begint en een hele week duurt. Het kwik kan op sommige dagen op lopen tot boven de 35 graden.

Lees ook: Lange hittegolf van start met zonnige en warme dag

Smog
Behalve voor de warmte waarschuwt het RIVM ook voor smog in het hele land. Mensen kunnen daarvan gaan hoesten en kortademig worden. Ook kunnen ze last van hun ogen, neus en keel krijgen.

Astmapatiënten
De klachten van astmapatiënten kunnen door smog erger worden. Smog ontstaat wanneer er veel ozon in de lucht zit. Dat komt door een combinatie van zonlicht, luchtverontreiniging en weinig wind.

Serie
De hoge temperaturen brengen Limburg de komende dagen officieel een hittegolf. Een hittegolf is een serie van minstens vijf zomerse dagen van meer dan 25 graden, waarvan er zeker drie tropisch zijn (meer dan 30 graden).

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen