Overslaan en naar de inhoud gaan

'Rivaliserende motorclubs gaan weer weer om tafel'

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2015 - 17:15

Rivaliserende motorclubs gaan weer met elkaar in gesprek.

De samenwerking van de zogenoemde outlaw-motorclubs zou een einde moeten maken aan jarenlange spanningen tussen rivaliserende bikers, melden bronnen aan de NOS.

Raad van acht
Er was al eerder een soortgelijk overlegorgaan, de Raad van Acht. Daarin zaten de clubs die door politie en justitie als crimineel worden bestempeld. Maar na de opheffing van de raad in 2013 werd het weer onrustig.

In gesprek
De top van motorclubs zoals Hells Angels, Satudarah en No Surrender zijn nu met elkaar in gesprek. Een bron meldt zelfs dat de oprichting van een nieuwe Raad van Acht ‘nabij’ zou zijn. De Raad zou de rust terug moeten brengen en onderlinge rivaliteit weg moeten nemen.

Onrust in Limburg
Sinds de Bandidos zich vorig jaar in Limburg vestigde, namen de spanningen toe. De club is een aartsrivaal van de Hells Angels. In Nieuwstadt werden aanslagen gepleegd op het huis van de Limburgse president van de Bandidos, Harrie Ramakers. Ook trokken honderden Hells Angels uit het hele land naar de Sint Joepmarkt in Sittard om te laten zien dat de stad 'van hen' was.

In mei van dit jaar kwam het tot een vechtpartij bij een café in Sittard waarbij zelfs werd geschoten. Leden van de Bandidos gingen daar de confrontatie aan met Red Devils, een club die verbonden is aan de Hells Angels. Eind mei was er een grote politieactie. Daarbij werden 20 mensen aangehouden, 14 van hen zijn lid van de Bandidos.

Bandidos
Het is nog onduidelijk of de Bandidos zich aansluiten bij de Raad. De top van de Limburgse afdeling, onder wie president Harrie Ramakers uit Nieuwstadt, zit op dit moment namelijk vast.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Harrie Ramakers verdacht van schietpartij in café Sittard
Belgisch-Limburg zet stap in aanpak motorbendes
Motorfietsen
Politie: einde aan aanwas bij motorbendes
Overzicht: Onrust tussen motorbendes in Limburg
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen