Overslaan en naar de inhoud gaan

Risk-slagveld breidt zich uit over heel Zuid-Limburg

Geplaatst opdinsdag 25 augustus 2015 - 14:18

Terwijl de legers zich samendrommen om op het spelbord de hegemonie over Parkstad uit te vechten, pakken zich nu ook donkere oorlogswolken samen boven de rest van Zuid-Limburg.

De variant op het Risk-bordspel met de regio Parkstad als speelveld krijgt namelijk een vervolg met heel Zuid-Limburg als strijdtoneel. In de toekomst kunnen vetes tussen Sittard en Geleen, of tussen Sittard-Geleen en Kerkrade dus met dobbelstenen en pionnen worden uitgevochten.

1Parkstad
Dat maakte initiatiefnemer Christian Petermann bekend bij het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar van de 'Parkstad-risk' die uiteindelijk de naam 1Parkstad heeft gekregen.

Foto: 1Parkstad - The Game (Facebook)

Risq
Aanvankelijk zou het spel Risq Parkstad gaan heten, maar daar stak de originele spellenmaker Hasbro een stokje voor. Omdat het volgens Petermann om de eerste regionale variant op Risk ter wereld gaat, hebben de initiatiefnemers besloten het spel 1Parkstad te noemen. De Zuid-Limburgse variant moet 1Zuid gaan heten.

Lees ook: Slag om Parkstad op punt van beginnen

Prototype
Een proefversie van de Parkstedelijke Risk werd afgelopen voorjaar al gepresenteerd en gespeeld, om eventuele problemen aan het licht te brengen. Verschillende politici uit Parkstad gingen elkaar al op het bord te lijf.

Het spel kost 42,95 euro en is te bestellen via de Facebook-pagina van de makers.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veldslag om Parkstad op het punt van beginnen
Provincie houdt vast aan herindeling in Parkstad
PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
Dubbel zoveel dikke kinderen in Parkstad
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen