Overslaan en naar de inhoud gaan

Risk-slagveld breidt zich uit over heel Zuid-Limburg

Geplaatst opdinsdag 25 augustus 2015 - 14:18

Terwijl de legers zich samendrommen om op het spelbord de hegemonie over Parkstad uit te vechten, pakken zich nu ook donkere oorlogswolken samen boven de rest van Zuid-Limburg.

De variant op het Risk-bordspel met de regio Parkstad als speelveld krijgt namelijk een vervolg met heel Zuid-Limburg als strijdtoneel. In de toekomst kunnen vetes tussen Sittard en Geleen, of tussen Sittard-Geleen en Kerkrade dus met dobbelstenen en pionnen worden uitgevochten.

1Parkstad
Dat maakte initiatiefnemer Christian Petermann bekend bij het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar van de 'Parkstad-risk' die uiteindelijk de naam 1Parkstad heeft gekregen.

Foto: 1Parkstad - The Game (Facebook)

Risq
Aanvankelijk zou het spel Risq Parkstad gaan heten, maar daar stak de originele spellenmaker Hasbro een stokje voor. Omdat het volgens Petermann om de eerste regionale variant op Risk ter wereld gaat, hebben de initiatiefnemers besloten het spel 1Parkstad te noemen. De Zuid-Limburgse variant moet 1Zuid gaan heten.

Lees ook: Slag om Parkstad op punt van beginnen

Prototype
Een proefversie van de Parkstedelijke Risk werd afgelopen voorjaar al gepresenteerd en gespeeld, om eventuele problemen aan het licht te brengen. Verschillende politici uit Parkstad gingen elkaar al op het bord te lijf.

Het spel kost 42,95 euro en is te bestellen via de Facebook-pagina van de makers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veldslag om Parkstad op het punt van beginnen
Provincie houdt vast aan herindeling in Parkstad
PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
Dubbel zoveel dikke kinderen in Parkstad
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen