Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Risk-slagveld breidt zich uit over heel Zuid-Limburg

Geplaatst opdinsdag 25 augustus 2015 - 14:18

Terwijl de legers zich samendrommen om op het spelbord de hegemonie over Parkstad uit te vechten, pakken zich nu ook donkere oorlogswolken samen boven de rest van Zuid-Limburg.

De variant op het Risk-bordspel met de regio Parkstad als speelveld krijgt namelijk een vervolg met heel Zuid-Limburg als strijdtoneel. In de toekomst kunnen vetes tussen Sittard en Geleen, of tussen Sittard-Geleen en Kerkrade dus met dobbelstenen en pionnen worden uitgevochten.

1Parkstad
Dat maakte initiatiefnemer Christian Petermann bekend bij het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar van de 'Parkstad-risk' die uiteindelijk de naam 1Parkstad heeft gekregen.

Foto: 1Parkstad - The Game (Facebook)

Risq
Aanvankelijk zou het spel Risq Parkstad gaan heten, maar daar stak de originele spellenmaker Hasbro een stokje voor. Omdat het volgens Petermann om de eerste regionale variant op Risk ter wereld gaat, hebben de initiatiefnemers besloten het spel 1Parkstad te noemen. De Zuid-Limburgse variant moet 1Zuid gaan heten.

Lees ook: Slag om Parkstad op punt van beginnen

Prototype
Een proefversie van de Parkstedelijke Risk werd afgelopen voorjaar al gepresenteerd en gespeeld, om eventuele problemen aan het licht te brengen. Verschillende politici uit Parkstad gingen elkaar al op het bord te lijf.

Het spel kost 42,95 euro en is te bestellen via de Facebook-pagina van de makers.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veldslag om Parkstad op het punt van beginnen
Provincie houdt vast aan herindeling in Parkstad
PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
Dubbel zoveel dikke kinderen in Parkstad
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen