Overslaan en naar de inhoud gaan

Risk-slagveld breidt zich uit over heel Zuid-Limburg

Geplaatst opdinsdag 25 augustus 2015 - 14:18

Terwijl de legers zich samendrommen om op het spelbord de hegemonie over Parkstad uit te vechten, pakken zich nu ook donkere oorlogswolken samen boven de rest van Zuid-Limburg.

De variant op het Risk-bordspel met de regio Parkstad als speelveld krijgt namelijk een vervolg met heel Zuid-Limburg als strijdtoneel. In de toekomst kunnen vetes tussen Sittard en Geleen, of tussen Sittard-Geleen en Kerkrade dus met dobbelstenen en pionnen worden uitgevochten.

1Parkstad
Dat maakte initiatiefnemer Christian Petermann bekend bij het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar van de 'Parkstad-risk' die uiteindelijk de naam 1Parkstad heeft gekregen.

Foto: 1Parkstad - The Game (Facebook)

Risq
Aanvankelijk zou het spel Risq Parkstad gaan heten, maar daar stak de originele spellenmaker Hasbro een stokje voor. Omdat het volgens Petermann om de eerste regionale variant op Risk ter wereld gaat, hebben de initiatiefnemers besloten het spel 1Parkstad te noemen. De Zuid-Limburgse variant moet 1Zuid gaan heten.

Lees ook: Slag om Parkstad op punt van beginnen

Prototype
Een proefversie van de Parkstedelijke Risk werd afgelopen voorjaar al gepresenteerd en gespeeld, om eventuele problemen aan het licht te brengen. Verschillende politici uit Parkstad gingen elkaar al op het bord te lijf.

Het spel kost 42,95 euro en is te bestellen via de Facebook-pagina van de makers.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veldslag om Parkstad op het punt van beginnen
Provincie houdt vast aan herindeling in Parkstad
PVV pleit voor referendum over herindeling in Parkstad
Dubbel zoveel dikke kinderen in Parkstad
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen