Overslaan en naar de inhoud gaan

Risico plofkraak: geldautomaat Velden verdwijnt

Geplaatst opwoensdag 3 mei 2017 - 12:50

De geldautomaat van de Rabobank aan de Kloosterstraat in Velden verdwijnt uit angst voor de gevolgen van een plofkraak.

De geldautomaat keert pas in augustus terug; even verderop wordt dan een zogenoemde vrijstaande geldkiosk op het plein geplaatst.

Kraken
De afgelopen maanden neemt landelijk het aantal plofkraken op geldautomaten toe. Enkele jaren geleden zijn ook filialen in de buurt van Velden getroffen. "Voor de bank én voor de gemeenschap een ingrijpende gebeurtenis. Plofkraken vinden steeds meer plaats met behulp van zware explosieven (semtex, red.). De grootste zorg zit in het toegenomen risico op persoonlijk letsel", zegt de bank.

Beveiligers
De bank heeft de risico's van alle pinautomaten in kaart gebracht en maakte vandaag bekend dat ze beveiligers inzet om de pinautomaten in de gaten te houden. Ook worden sommige automaten 's nachts onbereikbaar gemaakt. Automaten die in de nabijheid van woningen geplaatst zijn en niet goed te beveiligen blijken, worden gesloten. Dat laatste is het geval bij het pand in Velden. In dit voormalige bankgebouw wonen nu drie mensen. "De veiligheid van deze bewoners kan niet meer voldoende worden gegarandeerd in het geval van een plofkraak", zegt de bank.

Lees ook: Rabobank zet beveiligers in voor pinautomaten

Geldkiosk
De pinautomaat gaat dicht op 15 mei. Inmiddels loopt de procedure om op het nabijgelegen plein een zogenoemde
geldkiosk te plaatsen. De vergunning voor de bouw van de automaat wordt waarschijnlijk pas in augustus verleend. Tot die tijd moeten de inwoners van Velden dus op zoek naar een andere manier om aan contant geld te komen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Plofkraak Ell (27 maart 2017)
Rabobank zet beveiligers in voor pinautomaten
Geldautomaat weg uit Ottersum na plofkraak
Bankmol Venlo
Advocaten bankrovers halen uit naar rechters: 'Deugt niet'
Staking Brink's gaat door: 230 pinautomaten leeg
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen