Overslaan en naar de inhoud gaan

Risico dijkdoorbraak: alternatief koelwater Chemelot

Geplaatst opvrijdag 16 juli 2021 - 21:03

Vanwege het risico op een dijkdoorbraak van het Julianakanaal, is voor bedrijventerrein Chemelot een alternatieve koelwatervoorziening aangelegd.

Normaalgesproken komt het koelwater voor Chemelot uit het kanaal. Bij een dijkdoorbraak zou er dan snel te weinig koelwater overblijven, waardoor de fabrieken acuut in de problemen zouden komen.

Met slangen wordt er nu koelwater uit de Maas gehaald. Die slangen lopen vanuit de Maas bij Urmond naar het innamepunt voor het Chemelot-koelwater bij de haven van Stein.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen