Overslaan en naar de inhoud gaan

Riphagen uitgeroepen tot beste lange film

Geplaatst opmaandag 16 januari 2017 - 7:27

De film Riphagen van regisseur Pieter Kuijpers is tijdens de eerste editie van het Limburg Film Festival (LFF) in Venlo uitgeroepen tot beste lange film.

De regisseur uit Tegelen was zaterdag zelf op het festival om met bezoekers te praten over de film.

Riphagen
De film vertelt het verhaal van de beruchte Amsterdamse crimineel Andries 'Al Capone' Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge) die tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerkte met de Duitsers. Hij verdiende veel geld door het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers. De film draait om de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd die jacht maakte op de crimineel.

Het Limburgs Film Festival vond afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag plaats in Filmtheater De Nieuwe Scene.

Prijzen
Zondagavond werden de prijzen uitgereikt. Niet alleen de film van Kuijpers viel in de prijzen, zo kreeg Swolgenaar Wiek Lenssen een eervolle vermelding voor Portretten uit de Peel. All There Is van Jeroen Mourmans uit Maastricht werd uitgeroepen tot beste korte film. De Venlose Kim de Bis kreeg de titel beste jonge Limburgse maker.

Lees ook: Vijf Limburgse filmpremières op Limburg Film Festival.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pieter Kuijpers schrijft komedie met Theo Maassen
ANP
Pieter Kuijpers werkt aan film over oorlogsmisdadiger
Riphagen beleeft wereldpremière op Nederlands Film Festival
Limburg Film Festival strikt Pieter Kuijpers en Ben Verbong
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen