Overslaan en naar de inhoud gaan

Riphagen uitgeroepen tot beste lange film

Geplaatst opmaandag 16 januari 2017 - 7:27

De film Riphagen van regisseur Pieter Kuijpers is tijdens de eerste editie van het Limburg Film Festival (LFF) in Venlo uitgeroepen tot beste lange film.

De regisseur uit Tegelen was zaterdag zelf op het festival om met bezoekers te praten over de film.

Riphagen
De film vertelt het verhaal van de beruchte Amsterdamse crimineel Andries 'Al Capone' Riphagen (Jeroen van Koningsbrugge) die tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerkte met de Duitsers. Hij verdiende veel geld door het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers. De film draait om de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd die jacht maakte op de crimineel.

Het Limburgs Film Festival vond afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag plaats in Filmtheater De Nieuwe Scene.

Prijzen
Zondagavond werden de prijzen uitgereikt. Niet alleen de film van Kuijpers viel in de prijzen, zo kreeg Swolgenaar Wiek Lenssen een eervolle vermelding voor Portretten uit de Peel. All There Is van Jeroen Mourmans uit Maastricht werd uitgeroepen tot beste korte film. De Venlose Kim de Bis kreeg de titel beste jonge Limburgse maker.

Lees ook: Vijf Limburgse filmpremières op Limburg Film Festival.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Pieter Kuijpers schrijft komedie met Theo Maassen
ANP
Pieter Kuijpers werkt aan film over oorlogsmisdadiger
Riphagen beleeft wereldpremière op Nederlands Film Festival
Limburg Film Festival strikt Pieter Kuijpers en Ben Verbong
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen