Overslaan en naar de inhoud gaan

Rioolwater geeft coronageheimen prijs

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2020 - 22:22

Om nog sneller eventuele corona-uitbraken te ontdekken, neemt Waterschapsbedrijf Limburg dagelijks op monsters van het rioolwater.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM) controleert die monsters op het coronavirus.

Zes plaatsen
Het Waterschapsbedrijf kijkt dagelijks op zes plaatsen in Limburg: bij de rioolzuiveringsinstallaties in Venray, Venlo, Panheel, Simpelveld, Susteren en Maastricht.

Resultaten
In Bilthoven onderzoekt het RIVM de monsters met Limburgs rioolwater. De resultaten koppelt het RIVM niet terug. Als het nodig blijkt te zijn, informeert het rijksinstituut het kabinet. De regering bekijk vervolgens of en zo ja welke maatregelen er genomen moeten worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen