Miljoenensubsidie afkoppelen regenpijp grotendeels onbenut

Limburgers maken nauwelijks gebruik van de subsidie die ze kunnen krijgen als ze de regenpijp afkoppelen van de riolering. In totaal is er een subsidiepot van 6,5 miljoen euro, maar veel geld blijft op de plank liggen.

Lek in riolering veroorzaakt gapend gat in weg

Door een lekkende riolering in Landgraaf is een gat in het wegdek van de Sloterstraat ontstaan.

Vreemde stof ontdekt in riool Sittard: woningen ontruimd

De brandweer is in Sittard massaal in actie gekomen omdat er een vreemde lucht uit het riool kwam. Volgens de brandweer ging het om een benzineachtige stof.

Verstopt riool veroorzaakt ijsbaan in centrum Venlo

Werkzaamheden in een parkeergarage in Venlo hebben dinsdag ertoe geleid dat er een ijsbaan ontstond in het centrum.

Droogte jaagt rioolratten Sittard-Geleen naar boven

De droogte jaagt rioolratten in Sittard-Geleen de straat op.

Afkoppelen riool moet natte voeten voorkomen

De wateroverlast in Meerssen, Oirsbeek en Amstenrade wordt komende jaren aangepakt.

'Apotheken moeten niet gebruikte medicijnen retour nemen'

De SP in Provinciale Staten vindt dat burgers veel makkelijker hun niet gebruikte medicijnen moeten kunnen inleveren bij een apotheek.

Plannen voor wijk zonder riolering en waterleiding

In Kerkrade bestaan vergevorderde plannen voor een wijk die niet is aangesloten op de waterleiding en de riolering. Het is de bedoeling dat de bewoners zich opgevangen regenwater gaan hergebruiken.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten