Overslaan en naar de inhoud gaan

Rinkel Film maakt film over drugshandelaar Maikel S.

Geplaatst opdonderdag 10 maart 2016 - 8:27

Productiemaatschappij Rinkel Film van Reinier Selen uit Venlo gaat een film maken die is geïnspireerd op het verhaal van de online drugshandelaar Maikel S.

De regie van de psychologische thriller Silk Road is in handen van Mark de Cloe, bekend van de Mannenharten-films, dat meldt RTL Boulevard.

Maikel S.
Het verhaal gaat over de man die inmiddels bekend staat als een van de grootste digitale drugsbazen ooit. Maikel S. verdiende vanuit zijn huis in Woerden tientallen miljoenen met het versturen van tienduizenden dvd's vol drugs via de online marktplaats Silk Road. De FBI, die hem al anderhalf jaar in de gaten hield, arresteerde de toen 23-jarige S. in 2013 toen hij naar Miami was gereisd om zijn imperium te verkopen. Hij werd veroordeeld tot tien jaar cel.

Buurmeisje
"Silk Road is een fascinerend verhaal met intrigerende personages", vertelt regisseur Mark de Cloe. "We vertellen het verhaal vanuit het perspectief van een slim buurmeisje dat uitermate handig is met computers. Ze krijgt door wat er speelt, rolt erin, geniet van de enorme mogelijkheden, maar beseft ook dat het wel degelijk een criminele wereld is. Hoe ver gaat ze? Wie kan ze vertrouwen en wie gebruikt wie?"

Scenario
Het scenario is geschreven door Marc en Roeland Linssen, die onder andere bekend zijn van Smeris, De ontmaskering van de Vastgoedfraude en Freddy - leven in de brouwerij. De opnames vinden deze zomer plaats. Acteurs zijn nog niet bekend. De film moet in het voorjaar van 2017 klaar zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Europese steun voor film van Reinier Selen
Filmproducent Reinier Selen hoopt op een Oscar
Film Lucia de B. van Reinier Selen op shortlist Oscars
Oscardroom Venlonaar Reinier Selen spat uiteen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen