Overslaan en naar de inhoud gaan

Rimec hield ook in Nijmegen loon uitzendkrachten in

Geplaatst opwoensdag 13 mei 2015 - 9:41

Het Iers uitzendbedrijf dat wordt verdacht van uitbuiting van bouwvakkers in Maastricht bij de aanleg van de A2-tunnel, heeft ook arbeiders geleverd voor een project in Nijmegen.

Atlanco Rimec zou daar net als in Maastricht opnieuw bijna duizend euro inhouden voor huisvesting en logistiek, waardoor minder dan het minimumloon overblijft. Dat meldt Zembla op basis van loonstrookjes.

Ook zijn er Portugese bouwvakkers ingezet die meer uren draaiden dan wettelijk is toegestaan. De gemeente Nijmegen heeft per 30 maart het contract met Rimec ontbonden, nadat vragen om opheldering onbeantwoord bleven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Uitgebuite A2-werknemers nog altijd niet betaald
'Atlanco Rimec hield 4 miljoen in van A2-Portugezen'
'Atlanco Rimec betaalt geen pensioen voor A2-werknemers'
Rimec weigert uitgebuite A2-Portugezen terug te betalen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen