Overslaan en naar de inhoud gaan

Riksjapiloten gezocht om ouderen rond te rijden

Geplaatst opwoensdag 22 september 2021 - 20:33

Thuishulpcentrale De Brug uit Geleen zoekt vrijwilligers die zich willen laten opleiden tot 'riksjapiloot'.

Zij moeten de in Azië veelgebruikte twee- of driewielers gaan besturen voor ouderen uit Geleen die al jaren niet meer op een fiets hebben gezeten.

Het project 'Een leven lang wind door je haar' biedt mensen die dat zelf niet meer kunnen, de gelegenheid om weer eens per fiets door de vertrouwde buurt te rijden. Daarvoor zijn twee riksja's aangeschaft die beurtelings door 16 riksjapiloten bestuurd gaan worden.

Video Ton van Hoorn Bie Os

Leuk gesprek
De piloot, die achterop zit, kan tijdens de rit een praatje aanknopen met de passagiers. Want naast de passagier zit een begeleider die ook probeert een leuk gesprek op gang te brengen. Zo worden mensen die minder mobiel zijn uit een eventueel isolement gehaald.

Het project wordt ondersteund door vrijwilligersorganisatie De Brug en ouderenzorgorganisatie Vivantes. Het werkgebied van Een leven lang wind door je haar ligt rond Geleen.

Piloten en begeleiders welkom
"We streven ernaar om tien mensen per riksja op te leiden", zegt Marijke Baart, initiatiefneemster van het project. "We hebben er nu 16 en hopen nog een derde riksja te kunnen aanschaffen. Dus we hebben nog een aantal piloten nodig. Niet iedereen hoeft te fietsen, begeleiders zijn ook welkom."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen