Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijksweg Gennep straks weer twee keer tweebaans

Geplaatst opmaandag 3 augustus 2020 - 5:52

De herinrichting van de N271 bij Gennep gaat deze maand van start.

Wegenbouwer Heijmans begint op 31 augustus met de klus, meldt de provincie.

Fataal
Eind dit jaar moet de Rijksweg tussen Heijen en Gennep dan weer bestaan uit twee keer twee rijstroken, zoals die dat ook was voor een fataal ongeluk in 2015. Een auto botste toen hard achterop een langzaamrijdende tractor.

Lees ook: Dodelijk ongeval op N271 bij Gennep

Maximumsnelheid
Sindsdien is er uitgebreid overleg gevoerd over de manier waarop de weg veiliger gemaakt moet worden. Groot probleem is dat landbouwverkeer van de weg gebruik moet kunnen maken. Verschil met de toenmalige situatie wordt dat de maximumsnelheid 80 kilometer per uur wordt, in plaats van de 100 kilometer per uur vijf jaar geleden.

Tractor-waarschuwing
Op dit moment is er in allebei de richtingen één strook voor normaal verkeer, en een aparte strook voor tractoren. Een waarschuwingssysteem moet automobilisten voortaan waarschuwen voor langzaam landbouwverkeer. Ook komen er nieuwe op- en afritten naar de Brabantlaan en de Maasbrug in Gennep, en komen er nieuwe stoplichten bij de kruising met de A77.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV