Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijksweg Echt onder water door gesprongen leiding

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 22:35

Een gesprongen waterleiding heeft vrijdagavond in Echt een deel van de Rijksweg Noord blank gezet.

De leiding sprong tegen 22:00 uur door nog onbekende oorzaak. De Rijksweg Noord kwam ter hoogte van de kruising met de Bosstraat en de Houtstraat over een lengte van zo'n 120 meter blank te staan.

Storing drinkwater
Volgens WML was er door de leidingbreuk minder of geen waterdruk bij huishoudens in een deel van Echt, Posterholt en Maria Hoop. Een monteur is tot 05:00 uur bezig geweest om het probleem te verhelpen.

Of er schade is, kon een woordvoerder van WML nog niet zeggen.

Video: Fer Traugott

Niet naar de wc
Een tankstation aan de Rijksweg Noord had veel last van grote waterplassen. Volgens een correspondent ter plaatse was er ook veel overlast bij restaurant Echt Genieten. Doordat er geen water was, konden de afwasmachines niet draaien, klanten konden niet naar het toilet en er kon ook geen koffie worden gezet. In de zaak zaten verschillende gezelschappen te eten. Hoe groot de schade is, is nog onduidelijk.

Monteurs van WML arriveerden tegen 23:15 uur. Ze sloten het water af om daarna het lek te kunnen dichten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen