Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijksweg Echt onder water door gesprongen leiding

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 22:35

Een gesprongen waterleiding heeft vrijdagavond in Echt een deel van de Rijksweg Noord blank gezet.

De leiding sprong tegen 22:00 uur door nog onbekende oorzaak. De Rijksweg Noord kwam ter hoogte van de kruising met de Bosstraat en de Houtstraat over een lengte van zo'n 120 meter blank te staan.

Storing drinkwater
Volgens WML was er door de leidingbreuk minder of geen waterdruk bij huishoudens in een deel van Echt, Posterholt en Maria Hoop. Een monteur is tot 05:00 uur bezig geweest om het probleem te verhelpen.

Of er schade is, kon een woordvoerder van WML nog niet zeggen.

Video: Fer Traugott

Niet naar de wc
Een tankstation aan de Rijksweg Noord had veel last van grote waterplassen. Volgens een correspondent ter plaatse was er ook veel overlast bij restaurant Echt Genieten. Doordat er geen water was, konden de afwasmachines niet draaien, klanten konden niet naar het toilet en er kon ook geen koffie worden gezet. In de zaak zaten verschillende gezelschappen te eten. Hoe groot de schade is, is nog onduidelijk.

Monteurs van WML arriveerden tegen 23:15 uur. Ze sloten het water af om daarna het lek te kunnen dichten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen