Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijksweg Echt onder water door gesprongen leiding

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2020 - 22:35

Een gesprongen waterleiding heeft vrijdagavond in Echt een deel van de Rijksweg Noord blank gezet.

De leiding sprong tegen 22:00 uur door nog onbekende oorzaak. De Rijksweg Noord kwam ter hoogte van de kruising met de Bosstraat en de Houtstraat over een lengte van zo'n 120 meter blank te staan.

Storing drinkwater
Volgens WML was er door de leidingbreuk minder of geen waterdruk bij huishoudens in een deel van Echt, Posterholt en Maria Hoop. Een monteur is tot 05:00 uur bezig geweest om het probleem te verhelpen.

Of er schade is, kon een woordvoerder van WML nog niet zeggen.

Video: Fer Traugott

Niet naar de wc
Een tankstation aan de Rijksweg Noord had veel last van grote waterplassen. Volgens een correspondent ter plaatse was er ook veel overlast bij restaurant Echt Genieten. Doordat er geen water was, konden de afwasmachines niet draaien, klanten konden niet naar het toilet en er kon ook geen koffie worden gezet. In de zaak zaten verschillende gezelschappen te eten. Hoe groot de schade is, is nog onduidelijk.

Monteurs van WML arriveerden tegen 23:15 uur. Ze sloten het water af om daarna het lek te kunnen dichten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen