Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijkswaterstaat maakt eilandjes in de Maas

Geplaatst opvrijdag 23 januari 2015 - 18:38

Rijkswaterstaat gaat dit voorjaar een vijfhonderd meter lange en dertig meter brede nevengeul graven in de Maas bij het gouvernement in Maastricht.

Daardoor ontstaat er een eilandje, dat door middel van een brug met de Maasoever zal worden verbonden.

Natuureiland
De uiterwaarden worden schuin afgegraven en verlaagd. Op die manier ontstaan er natuurlijkvriendelijke oevers. Met de grond en stenen die bij de werkzaamheden vrijkomen, wordt bovendien een natuureiland gecreëerd bij de Pietersplas.

Bittervoorn
Daar moet een vervangend leefgebied komen voor de beschermde bittervoorn. Deze vissoort is zijn paaigebied bij de sluis van Ternaaien kwijtgeraakt door de aanleg van de vierde sluiskolk aldaar.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lage waterstand Maas: langere wachttijden bij sluizen
Rotzooi bij Grensmaas toch nog niet helemaal weg
Drijfhout op Maas hindert scheepvaart
Tribune voor 'sluisspotters' in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen