Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijkswaterstaat maakt eilandjes in de Maas

Geplaatst opvrijdag 23 januari 2015 - 18:38

Rijkswaterstaat gaat dit voorjaar een vijfhonderd meter lange en dertig meter brede nevengeul graven in de Maas bij het gouvernement in Maastricht.

Daardoor ontstaat er een eilandje, dat door middel van een brug met de Maasoever zal worden verbonden.

Natuureiland
De uiterwaarden worden schuin afgegraven en verlaagd. Op die manier ontstaan er natuurlijkvriendelijke oevers. Met de grond en stenen die bij de werkzaamheden vrijkomen, wordt bovendien een natuureiland gecreëerd bij de Pietersplas.

Bittervoorn
Daar moet een vervangend leefgebied komen voor de beschermde bittervoorn. Deze vissoort is zijn paaigebied bij de sluis van Ternaaien kwijtgeraakt door de aanleg van de vierde sluiskolk aldaar.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lage waterstand Maas: langere wachttijden bij sluizen
Rotzooi bij Grensmaas toch nog niet helemaal weg
Drijfhout op Maas hindert scheepvaart
Tribune voor 'sluisspotters' in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen