Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijkswaterstaat klaar met strooien in Limburg: zwarte wegen

Geplaatst opmaandag 8 februari 2021 - 16:39

Sneeuw en ijsvorming zorgen niet meer voor problemen op de Limburgse auto- en snelwegen.

Dat zegt een woordvoerster van Rijkswaterstaat maandagmiddag in L1Vandaag. "Behalve bij Venlo", maakt ze als voorbehoud. "We zijn nog aan het strooien op de A67 en de A73."

Zwarte wegen
Misschien gaat Rijkswaterstaat dinsdag nog één keer de weg op om preventief zout te strooien, dat is nog niet zeker. "In principe hebben we alle 'zwarte wegen' in Limburg", zegt de woordvoerster. Dat betekent dat de auto- en snelwegen prima begaanbaar zijn voor het verkeer en het wegdek er keurig bij ligt.

Droge vorst
Ondanks dat het voorlopig koud blijft, is extra strooien niet nodig. "Het is een droge vorst", vertelt de woordvoerster. Dan is er geen sprake meer van gladheid op de wegen waarop de afgelopen dagen met zout is gestrooid.

Afstand
Hoewel het in principe veilig is om de weg op te gaan, adviseert de woordvoerster wel om de rijstijl aan te passen. "Hou drie autolengtes afstand, wissel niet van rijstrook en rem op tijd."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen