Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rijkswaterstaat: geen tijd om in te grijpen op A73

Geplaatst opmaandag 20 november 2017 - 14:31

Rijkswaterstaat heeft geen tijd gehad om de A73-tunnels te sluiten, om op die manier de spookrijder van zondagavond te stoppen.

Door de snelheid waarmee de Poolse chauffeur over de snelweg raasde, was het onmogelijk om direct vast te stellen waar hij precies reed. Dat zegt woordvoerder Firdevs Akkaya van Rijkswaterstaat.

Kilometers verder
"Je moet je realiseren dat zo'n spookrijder 100 tot 120 kilometer per uur rijdt. Dus nog voordat wij überhaupt hebben kunnen achterhalen waar de spookrijder zich bevindt, is hij al twee of misschien zelfs drie kilometer verder", aldus Akkaya.

Bij het ongeluk met de spookrijder vielen twee doden. Naast de 26-jarige Poolse spookrijder, kwam ook een 22-jarige vrouw uit Tilburg om het leven.

Lees ook: Spookrijder A73 was man uit Polen, slachtoffer Tilburgse

Druk op de knop
In die korte tijd is het ook onmogelijk om de A73-tunnels te sluiten, om op die manier het verkeer tot stilstand te brengen. "Een tunnel afsluiten klinkt natuurlijk alsof het maar één druk op de knop is, maar dat gaat niet op die manier. Dat moet ook veilig gedaan worden voor de overige weggebruikers", reageert de woordvoerder.

Lees ook: Ooggetuige spookrijdrama A73: 'Het ging ontzettend snel'

Waarschuwing
Nadat de melding bij de verkeerscentrale binnenkwam, is er wel direct een waarschuwing uitgegaan richting automobilisten. Zo'n melding wordt dan onder meer gemeld op de radio en wordt verstuurd naar
navigatiesystemen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen