Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rijkswaterstaat: geen tijd om in te grijpen op A73

Geplaatst opmaandag 20 november 2017 - 14:31

Rijkswaterstaat heeft geen tijd gehad om de A73-tunnels te sluiten, om op die manier de spookrijder van zondagavond te stoppen.

Door de snelheid waarmee de Poolse chauffeur over de snelweg raasde, was het onmogelijk om direct vast te stellen waar hij precies reed. Dat zegt woordvoerder Firdevs Akkaya van Rijkswaterstaat.

Kilometers verder
"Je moet je realiseren dat zo'n spookrijder 100 tot 120 kilometer per uur rijdt. Dus nog voordat wij überhaupt hebben kunnen achterhalen waar de spookrijder zich bevindt, is hij al twee of misschien zelfs drie kilometer verder", aldus Akkaya.

Bij het ongeluk met de spookrijder vielen twee doden. Naast de 26-jarige Poolse spookrijder, kwam ook een 22-jarige vrouw uit Tilburg om het leven.

Lees ook: Spookrijder A73 was man uit Polen, slachtoffer Tilburgse

Druk op de knop
In die korte tijd is het ook onmogelijk om de A73-tunnels te sluiten, om op die manier het verkeer tot stilstand te brengen. "Een tunnel afsluiten klinkt natuurlijk alsof het maar één druk op de knop is, maar dat gaat niet op die manier. Dat moet ook veilig gedaan worden voor de overige weggebruikers", reageert de woordvoerder.

Lees ook: Ooggetuige spookrijdrama A73: 'Het ging ontzettend snel'

Waarschuwing
Nadat de melding bij de verkeerscentrale binnenkwam, is er wel direct een waarschuwing uitgegaan richting automobilisten. Zo'n melding wordt dan onder meer gemeld op de radio en wordt verstuurd naar
navigatiesystemen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen