Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Rijkswaterstaat en Waterschap waarschuwen voor regen

Geplaatst opwoensdag 8 augustus 2018 - 10:48

Regenbuien die deze week vallen maken niet alleen geen einde aan de droogte waarmee Nederland te kampen heeft, maar kunnen met name in Zuid-Limburg ook voor directe problemen zorgen.

"We hebben twee tot drie maanden typisch Nederlands weer nodig om de watervoorraad aan te vullen'', zegt directeur-generaal Michèle Blom van Rijkswaterstaat woensdag.

Keihard
Maatregelen die de waterschappen hebben getroffen blijven vooralsnog gewoon van kracht. De grond is keihard door de droogte en de hitte van de afgelopen weken. Regen zakt niet in de bodem maar loopt meteen in riolen en watergangen. Als het nodig is, komen er pompen om een plaatselijk wateroverschot te bestrijden.

Lees ook: Hitteplan en smogwaarschuwing voor Limburg ingetrokken

Modderstromen
Paul Steegemans, teamleider bij het Waterschap Limburg, waarschuwt in de ochtendshow van L1 Radio eveneens voor de droge bodems. Hij wijst op de gevaren die zij met zich meebrengen. "Er kan vanalles gebeuren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan modderstromen. Wij kunnen op dit moment echter niet zoveel doen, behalve ons preventief voorbereiden."

Zelfredzaamheid
Het Waterschap doet daarbij ook een beroep op de zelfredzaamheid van Limburgers. "Mensen weten zelf waar knelpunten zijn en kunnen alvast maatregelen nemen, zoals schotten plaatsen en zandzakken neerleggen."

Heuvels
Vooral in Zuid-Limburg moeten mensen oppassen bij een weersomslag. "Zuid-Limburg is een knelpunt, zeker als er regen gaat vallen", zegt Steegemans. "De mogelijkheid bestaat dat het water daar snel de heuvels af komt."

Lees ook: Na lange droogte wordt Limburg getrakteerd op onweer

Elf dagen
Woensdagochtend viel voor het eerste in elf dagen regen in een groot deel van de provincie. De verwachting is dat Limburg donderdag met langdurige periodes met regen- en onweersbuien te maken krijgt, stelt Meteo Limburg.

Kijk voor het actuele weerbericht op 1Limburg.nl/weer

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen