Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijkswaterstaat: 80 voertuigen houden Limburg sneeuwvrij

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 14:58

Rijkswaterstaat bereidde zich maandagavond al voor op de verwachte winterse buien. Er werd een laag zout op de wegen gestrooid zodat weggebruikers dinsdag beschikken over een beter wegdek.

Dat zegt gladheidscoördinator Liesbeth Hendrix tegen L1.

Sneeuwvrij
Ook voor het sneeuwfront dat dinsdagmiddag over onze provincie trekt zou Rijkwaterstraat al diverse strooiwagens op pad hebben gestuurd. "Bij sneeuwval van 1 tot 3 centimeter gaan de ploegen rijden", zegt Hendrix. Ongeveer 80 voertuigen rijden aan als het nodig is om snelwegen en provinciale wegen sneeuwvrij te maken. De route van de strooiwagens is online te volgen.

Veilig thuis
Hendrix geniet met volle teugen van de werkzaamheden. "Het is zo mooi om te zien hoe al het materiaal hier vertrekt en het wegdek weer zwart wordt, zodat iedereen weer gebruik kan maken van de wegen en veilig thuis kan komen."

Op sommige plekken in de provincie wordt er zo'n 2 tot 4 centimeter sneeuw voorspeld.

Bekijk de actuele stand van zaken op 1limburg.nl/weer.

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen