Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijkste ondernemer Limburg Stienstra overleden

Geplaatst opdonderdag 18 juli 2019 - 15:26

Vastgoedondernemer Henk Stienstra is overleden.

Dat laat Mercurius Investments, waar Stienstra grondlegger van was, in een verklaring weten.

Volgens de Quote 500, de jaarlijkse lijst van allerrijkste Nederlanders, was de uit Heerlen afkomstige Stienstra met een vermogen van honderden miljoenen de rijkste Limburger. Zakenblad Quote schatte het vermogen van Stienstra in 2015 op 710 miljoen euro.

Hoofdsponsor Roda JC
Stienstra groeide op in Heerlen en verdiende zijn geld in de makelaardij- en vastgoedsector. Vanwege zijn binding met de regio werd zijn bedrijf eind jaren negentig hoofdsponsor van Roda JC.

Stienstra is 78 jaar geworden. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen