Overslaan en naar de inhoud gaan

'Rijksoverheid is meeste geld kwijt aan inwoners Heerlen'

Geplaatst opwoensdag 9 november 2016 - 11:52

Net als vorig jaar is de Rijksoverheid via diverse uitkeringen het meest kwijt aan inwoners van Heerlen.

De gemeente ontvangt per inwoner 3499 euro. Dat is ruim driekwart meer dan het landelijke gemiddelde van 1974 euro, aldus het Centrum voor Onderzoek naar de Economie van Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen woensdag.

Veel geld
Bloemendaal, Midden-Delfland en Blaricum ontvangen het minst, met minder dan 1000 euro per inwoner. Heerlen krijgt relatief veel geld wegens de zwakke sociale structuur en de centrumfunctie van de stad met de daaraan verbonden hoge kosten.

Huizen minder waard
Daarnaast zijn de huizen in Heerlen minder waard, waardoor de onroerendezaakbelasting minder opbrengt.Vooral grote gemeenten en gemeenten in Noordoost-Groningen, Noord-Friesland en Zuid-Limburg krijgen naar verhouding veel geld van Den Haag.

Bekijk op de kaart hoeveel geld jouw gemeente krijgt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemeentehuis Heerlen gemeente
'Heerlen krijgt als tweede gemeente het meest van Rijk'
Beek en Sittard-Geleen passen regels rondom bijstand aan
Inwoner 'zwak' Heerlen kost overheid meeste geld
Geen stijging bijstand in Heerlen tegen landelijke trend
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen