Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijksgebouwen als vluchtelingenopvang tergt Limburg

Geplaatst opwoensdag 2 december 2015 - 6:56

Het plan van minister Stef Blok (Wonen) om in Limburg acht rijksgebouwen te laten ombouwen tot woningen voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning, is bij de provincie Limburg in het verkeerde keelgat geschoten.

"Minister Blok laat de regio stikken", meent gedeputeerde Daan Prevoo (Wonen, SP). Samen met Limburgse woningcorporaties en gemeenten heeft de provincie een kant-en-klaar plan, 'Limburgs Maatwerk', klaarliggen dat er onder meer voor moet zorgen dat 850 statushouders – vluchtelingen met een verblijfsvergunning – aan een woning komen.

Limburgs maatwerk
De provincie is overigens niet van plan ‘Limburgs Maatwerk’ op te geven. Wat minister Blok in Prevoo’s optiek vooral doet, is een eigen probleem oplossen. Leegstaande rijksgebouwen kunnen met subsidies omgebouwd worden tot sociale huurwoningen voor de opvang van onder meer statushouders.

55 rijksgebouwen
Blok heeft in totaal 55 rijksgebouwen aangeboden voor huisvesting van statushouders. In Limburg gaat het om voormalig kantoorgebouwen en (monumentale) panden in Heerlen (voormalige marechausseekazerne Welten), Brunssum (Akerstraat), Sittard (kantoor aan de Swentiboldstraat), Weert (MOB-complex), Roermond (voormalige gevangenis Keulsebaan en kantoren aan Jagersstraat en Kapellerlaan) en Maastricht (voormalige marechausseekazerne Scharn).

Lees ook: Acht lege rijksgebouwen beschikbaar voor vluchtelingen

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Acht lege rijksgebouwen beschikbaar voor vluchtelingen
Meer opvangplekken voor minderjarige vluchtelingen
Burgemeester Heijmans krijgt begrip van raad
Studentenkamers in Limburg voor het oprapen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen