Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijke Vlaamse zakenman ontkent overname Roda JC

Geplaatst opvrijdag 20 april 2018 - 16:35

Roda JC komt niet in Belgische handen. De rijke Vlaamse zakenman Bart Verhaeghe heeft geen interesse om Roda JC over te nemen.

Volgens de Belgische bouwondernemer heeft hij wel gesprekken gevoerd met Roda JC om eventueel sportief samen te werken met Club Brugge, waar hij eigenaar van is. "Mijn focus ligt in België, bij Club Brugge", aldus Verhaeghe tegen L1.

Talenten
Volgens Verhaeghe is er wel gesproken over de mogelijkheid om talenten van zijn club te stallen bij Roda. Hij wil graag spelers die bij Club Brugge niet aan spelen toe komen, in het buitenland stallen en daar laten voetballen. Hij heeft hierover niet alleen met Roda gesproken, maar ook andere buitenlandse clubs zijn kandidaat voor samenwerking met Club Brugge.

Vrijdagochtend meldde Voetbal International dat de zakenman, die volgens Belgische media wordt geschat op een vermogen van 400 miljoen euro, zijn oog had laten vallen op Roda.

Lees ook: Weer nieuwe Roda JC investeerder in beeld

Aleksei Korotaev
Wie de nieuwe eigenaar van Roda wordt, is dus nog onbekend. De Zwitsers-Russische investeerder Aleksei Korotaev is ook nog in beeld om de aandelen over te nemen van eigenaar en Roda-weldoener Frits Schrouff. Vlak voor de definitieve overname belandde Korotaev in de cel. Hij werd er namelijk van verdacht een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro te hebben uitgeschreven. Inmiddels is hij weer op vrije voeten.

Lees ook: Roda-investeerder Korotaev wint zaak om vervalsing

Niet de voorkeur
Onlangs meldde nog een investeerder zich in Kerkrade. De Nederlands-Iraanse zakenman Salar Azimi flirtte openlijk met Roda. Clubeigenaar Schrouff gaf zelf aan dat de miljonair niet zijn voorkeur heeft.

Lees ook: Azimi meldt zich weer: 'Fifty-fifty dat ik Roda overneem'

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen