Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijke Vlaamse zakenman ontkent overname Roda JC

Geplaatst opvrijdag 20 april 2018 - 16:35

Roda JC komt niet in Belgische handen. De rijke Vlaamse zakenman Bart Verhaeghe heeft geen interesse om Roda JC over te nemen.

Volgens de Belgische bouwondernemer heeft hij wel gesprekken gevoerd met Roda JC om eventueel sportief samen te werken met Club Brugge, waar hij eigenaar van is. "Mijn focus ligt in België, bij Club Brugge", aldus Verhaeghe tegen L1.

Talenten
Volgens Verhaeghe is er wel gesproken over de mogelijkheid om talenten van zijn club te stallen bij Roda. Hij wil graag spelers die bij Club Brugge niet aan spelen toe komen, in het buitenland stallen en daar laten voetballen. Hij heeft hierover niet alleen met Roda gesproken, maar ook andere buitenlandse clubs zijn kandidaat voor samenwerking met Club Brugge.

Vrijdagochtend meldde Voetbal International dat de zakenman, die volgens Belgische media wordt geschat op een vermogen van 400 miljoen euro, zijn oog had laten vallen op Roda.

Lees ook: Weer nieuwe Roda JC investeerder in beeld

Aleksei Korotaev
Wie de nieuwe eigenaar van Roda wordt, is dus nog onbekend. De Zwitsers-Russische investeerder Aleksei Korotaev is ook nog in beeld om de aandelen over te nemen van eigenaar en Roda-weldoener Frits Schrouff. Vlak voor de definitieve overname belandde Korotaev in de cel. Hij werd er namelijk van verdacht een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro te hebben uitgeschreven. Inmiddels is hij weer op vrije voeten.

Lees ook: Roda-investeerder Korotaev wint zaak om vervalsing

Niet de voorkeur
Onlangs meldde nog een investeerder zich in Kerkrade. De Nederlands-Iraanse zakenman Salar Azimi flirtte openlijk met Roda. Clubeigenaar Schrouff gaf zelf aan dat de miljonair niet zijn voorkeur heeft.

Lees ook: Azimi meldt zich weer: 'Fifty-fifty dat ik Roda overneem'

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen