Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijke Vlaamse zakenman ontkent overname Roda JC

Geplaatst opvrijdag 20 april 2018 - 16:35

Roda JC komt niet in Belgische handen. De rijke Vlaamse zakenman Bart Verhaeghe heeft geen interesse om Roda JC over te nemen.

Volgens de Belgische bouwondernemer heeft hij wel gesprekken gevoerd met Roda JC om eventueel sportief samen te werken met Club Brugge, waar hij eigenaar van is. "Mijn focus ligt in België, bij Club Brugge", aldus Verhaeghe tegen L1.

Talenten
Volgens Verhaeghe is er wel gesproken over de mogelijkheid om talenten van zijn club te stallen bij Roda. Hij wil graag spelers die bij Club Brugge niet aan spelen toe komen, in het buitenland stallen en daar laten voetballen. Hij heeft hierover niet alleen met Roda gesproken, maar ook andere buitenlandse clubs zijn kandidaat voor samenwerking met Club Brugge.

Vrijdagochtend meldde Voetbal International dat de zakenman, die volgens Belgische media wordt geschat op een vermogen van 400 miljoen euro, zijn oog had laten vallen op Roda.

Lees ook: Weer nieuwe Roda JC investeerder in beeld

Aleksei Korotaev
Wie de nieuwe eigenaar van Roda wordt, is dus nog onbekend. De Zwitsers-Russische investeerder Aleksei Korotaev is ook nog in beeld om de aandelen over te nemen van eigenaar en Roda-weldoener Frits Schrouff. Vlak voor de definitieve overname belandde Korotaev in de cel. Hij werd er namelijk van verdacht een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro te hebben uitgeschreven. Inmiddels is hij weer op vrije voeten.

Lees ook: Roda-investeerder Korotaev wint zaak om vervalsing

Niet de voorkeur
Onlangs meldde nog een investeerder zich in Kerkrade. De Nederlands-Iraanse zakenman Salar Azimi flirtte openlijk met Roda. Clubeigenaar Schrouff gaf zelf aan dat de miljonair niet zijn voorkeur heeft.

Lees ook: Azimi meldt zich weer: 'Fifty-fifty dat ik Roda overneem'

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen