Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijke Vlaamse zakenman ontkent overname Roda JC

Geplaatst opvrijdag 20 april 2018 - 16:35

Roda JC komt niet in Belgische handen. De rijke Vlaamse zakenman Bart Verhaeghe heeft geen interesse om Roda JC over te nemen.

Volgens de Belgische bouwondernemer heeft hij wel gesprekken gevoerd met Roda JC om eventueel sportief samen te werken met Club Brugge, waar hij eigenaar van is. "Mijn focus ligt in België, bij Club Brugge", aldus Verhaeghe tegen L1.

Talenten
Volgens Verhaeghe is er wel gesproken over de mogelijkheid om talenten van zijn club te stallen bij Roda. Hij wil graag spelers die bij Club Brugge niet aan spelen toe komen, in het buitenland stallen en daar laten voetballen. Hij heeft hierover niet alleen met Roda gesproken, maar ook andere buitenlandse clubs zijn kandidaat voor samenwerking met Club Brugge.

Vrijdagochtend meldde Voetbal International dat de zakenman, die volgens Belgische media wordt geschat op een vermogen van 400 miljoen euro, zijn oog had laten vallen op Roda.

Lees ook: Weer nieuwe Roda JC investeerder in beeld

Aleksei Korotaev
Wie de nieuwe eigenaar van Roda wordt, is dus nog onbekend. De Zwitsers-Russische investeerder Aleksei Korotaev is ook nog in beeld om de aandelen over te nemen van eigenaar en Roda-weldoener Frits Schrouff. Vlak voor de definitieve overname belandde Korotaev in de cel. Hij werd er namelijk van verdacht een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro te hebben uitgeschreven. Inmiddels is hij weer op vrije voeten.

Lees ook: Roda-investeerder Korotaev wint zaak om vervalsing

Niet de voorkeur
Onlangs meldde nog een investeerder zich in Kerkrade. De Nederlands-Iraanse zakenman Salar Azimi flirtte openlijk met Roda. Clubeigenaar Schrouff gaf zelf aan dat de miljonair niet zijn voorkeur heeft.

Lees ook: Azimi meldt zich weer: 'Fifty-fifty dat ik Roda overneem'

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen