Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijk verdubbelt bijdrage aan railterminal Venlo

Geplaatst opdinsdag 8 december 2015 - 6:35

De rijksbijdrage voor de spoorwegterminal Greenport Venlo is verdubbeld naar 30 miljoen euro. Daarmee is de benodigde 60 miljoen euro binnen om met de aanleg te beginnen.

De Tweede Kamer is vorige maand akkoord gegaan met de verdubbeling van de rijksbijdrage, heeft Greenport Venlo laten weten.

Voorbereiding
De kosten voor het publieke deel van de railterminal - onder meer aanpassingen en aanleg van het spoor en andere voorzieningen - zijn geraamd op 60 miljoen euro. De provincie Limburg en de gemeenten Horst aan de Maas en Venlo staan garant voor 30 miljoen. Nu het Rijk over de brug is gekomen met extra geld, wordt nog dit jaar een begin gemaakt met de voorbereidingen voor de aanleg.

Cabooter
Het gaat dan onder meer om het verleggen van een watertransportleiding en de aanleg van een fietstunnel onder het spoor. De railterminal zelf wordt gebouwd door Cabooter Railcargo uit Venlo. Voor dit project is door de provincie inmiddels vijftien hectare grond aangekocht op Trade Port Noord in Venlo en in erfpacht gegeven aan Cabooter.

Geen Europees geld
Een poging om EU-geld op te halen voor Greenport Venlo liep uit op een mislukking. Dat het Rijk extra zou bijdragen, was ook allerminst zeker. Het is de bedoeling dat de nieuwe railterminal eind 2018 operationeel is.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aardverschuiving flinke tegenvaller treinvervoerder Venlo
Twee gegadigden voor railterminal Venlo
Miljoenensteun voor railterminal Venlo
Rotonde en fietstunnel bij railterminal Venlo
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen