Verkeersveiligheid verkeersongeval stock

Extra geld provincie en gemeentes voor verkeersveiligheid

Het kabinet is bereid de komende tien jaar een half miljard euro extra te steken in de aanpak van gevaarlijke situaties op Nederlandse wegen. Dat geld gaat naar gemeenten en provincies als ze zelf ook flink investeren in verkeersveiligheid.

Windenergie windmolens
Provincie: windmolens komen later door overmacht

De Provincie Limburg kan in 2020 niet voldoen aan de afspraken met het Rijk over windenergie. Dat zou echter niet aan de provincie liggen, maar aan omstandigheden waar zij geen invloed op heeft.

Limburgse monumenten ontvangen 8,4 miljoen euro subsidie

In Limburg ontvangen 181 monumenten dit jaar instandhoudingssubsidie van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 8,4 miljoen euro.

Heerlen krijgt extra geld voor bestrijding eenzaamheid

De gemeente Heerlen krijgt een kwart miljoen euro van het Rijk om eenzaamheid onder 75-plussers tegen te gaan.

Mook en Middelaar heeft meeste miljonairs van Limburg

In de gemeente Mook en Middelaar wonen relatief gezien de meeste miljonairs in Limburg. Van alle inwoners is 2,5 procent goed voor een miljoen euro of meer.

Viskweker vist naar schadevergoeding van overheid

Viskweker Coen Coumans uit Weert vindt dat de overheid hem in financiële problemen heeft gebracht en eist daarom een schadevergoeding.

Eijsden-Margraten heeft rijkste inwoners

Limburgers met gemiddeld het meeste vermogen wonen in Eijsden-Margraten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Deur naar station Grubbenvorst staat op een kier

CDA-gedeputeerde Hubert Mackus zegt binnenkort opnieuw in gesprek te gaan met het Ministerie van Infrastructuur over het aanleggen van station Grubbenvorst.

Aantal miljonairshuishoudens in Limburg stijgt iets

Het aantal Limburgse gemeenten waar meer dan twee procent van de huishoudens een vermogen van meer dan een miljoen heeft, is gestegen.

Provincie wil miljoenen voor treinverbinding Weert-Hamont

Het provinciebestuur is teleurgesteld dat het ministerie van Infrastructuur nog steeds geen 4 miljoen euro op tafel heeft gelegd voor de elektrificatie van het spoor tussen Weert en de Belgische grens.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?
Uitgelicht
Word jij het nieuwe Vastelaovesgezicht 2021?

We zoeken weer een nieuw Vastelaovesgezicht bij L11 Alaaf! Wie o wie zal het dit bijzondere jaar worden? Reageer met je mooiste Vastelaovesfoto!

We houden absoluut rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Dat mag dus ook in uiting komen in het vastelaovesgezicht. Wel of geen mondkapje op de foto? Dat is aan jou. Wees creatief!

Stuur hier je vastelaovesfoto in
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten