Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijdende Rechter beslist over alcohol op Valuascollege

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 20:29

De Rijdende Rechter beslist begin volgend jaar of de leerlingen (18+) van het Valuascollege alcohol mogen drinken tijdens het slotfeest.

Op dinsdag 2 december bezoekt Rijdende Rechter Frank Visser de Venlose middelbare school. Hij doet dit vanwege het profielwerkstuk van Amber Scheepers en Paula Jordan. Het profielwerkstuk gaat over de alcoholwetgeving.

Strenger dan wet
Amber en Paula stellen de rechter de volgende vraag: Mogen leerlingen van 18 jaar en ouder geen alcohol drinken bij buitenschoolse activiteiten? Mag de school strenger zijn dan de wet?

Vraagstuk
Een interessant en complex vraagstuk. Op 2 december worden in de middag allerlei opnames gemaakt in de school. Het slotstuk volgt dan eind januari 2015 in Zeist. Daarna vindt de uitzending plaats via de NCRV.

De vraag van Amber en Paula komt voort uit een brief die het Valuascollege onlangs aan de ouders van de leerlingen stuurde. Daarin stond dat ook leerlingen van boven de achttien tijdens de jaarlijkse Klippertocht (afsluiting van het schooljaar) geen alcoholische drank mochten nuttigen.

Lees de brief van het Valuascollege hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Valuascollege in Venlo te zien in Rijdende Rechter
Rijdende Rechter oordeelt over alcohol Valuascollege
Rijdende Rechter over Valuas: alcohol alleen in vrije tijd
ANP
Tom Egbers kijkt met verbazing naar Limburgse burenruzie
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen