Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijdende Rechter beslist over alcohol op Valuascollege

Geplaatst opdonderdag 27 november 2014 - 20:29

De Rijdende Rechter beslist begin volgend jaar of de leerlingen (18+) van het Valuascollege alcohol mogen drinken tijdens het slotfeest.

Op dinsdag 2 december bezoekt Rijdende Rechter Frank Visser de Venlose middelbare school. Hij doet dit vanwege het profielwerkstuk van Amber Scheepers en Paula Jordan. Het profielwerkstuk gaat over de alcoholwetgeving.

Strenger dan wet
Amber en Paula stellen de rechter de volgende vraag: Mogen leerlingen van 18 jaar en ouder geen alcohol drinken bij buitenschoolse activiteiten? Mag de school strenger zijn dan de wet?

Vraagstuk
Een interessant en complex vraagstuk. Op 2 december worden in de middag allerlei opnames gemaakt in de school. Het slotstuk volgt dan eind januari 2015 in Zeist. Daarna vindt de uitzending plaats via de NCRV.

De vraag van Amber en Paula komt voort uit een brief die het Valuascollege onlangs aan de ouders van de leerlingen stuurde. Daarin stond dat ook leerlingen van boven de achttien tijdens de jaarlijkse Klippertocht (afsluiting van het schooljaar) geen alcoholische drank mochten nuttigen.

Lees de brief van het Valuascollege hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Valuascollege in Venlo te zien in Rijdende Rechter
Rijdende Rechter oordeelt over alcohol Valuascollege
Rijdende Rechter over Valuas: alcohol alleen in vrije tijd
ANP
Tom Egbers kijkt met verbazing naar Limburgse burenruzie
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen