Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijdend bierkrat dit weekend op het circuit

Geplaatst opvrijdag 7 september 2018 - 15:59

Het rijdende bierkrat waarmee twee studenten vorig jaar in de regio Gulpen de nodige aandacht wisten te trekken, is bezig met een gestage opmars.

Inmiddels bestaan er vijf van deze kratkarten.

Verbazing
Ze zijn gemaakt door Guido Buntinx en Christophe Westerveld, twee studenten werktuigbouwkunde uit Maastricht en Gulpen. Een jaar geleden wekten de twee de nodige verbazing op door in de omgeving van Gulpen rond te scheuren op een mobiel bierkratje van de lokale brouwerij. "Met een krat op achter het stuur is verboden, maar op een krat achter het stuur is dat niet", moeten de twee gedacht hebben.

Lees ook: Jongeman rijdt met hoge snelheid op bierkrat

Circuit
Het bijzondere en niet al te comfortabele vervoersmiddel viel ook bij de brouwerij in de smaak, zodat er een kleine order werd geplaatst. De kratten zijn komend weekend zelf te berijden tijdens de Gulpener Hopoogst in Reijmerstok, waar de brouwerij een speciaal circuit heeft uitgezet waar bezoekers het op een bierkrat tegen elkaar op kunnen nemen.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen