Opknappen vuursteenmijn Rijckholt stap dichterbij

De renovatie van de prehistorische vuursteenmijn in Rijckholt in Sint Geertruid gaat binnenkort beginnen. Met de opknapbeurt en de bouw van een klein informatiecentrum is een bedrag gemoeid van 200.000 euro.

Onderzoek in prehistorische vuursteenmijn Rijckholt

Archeologen van de Universiteit Wenen doen volgende week onderzoek in de prehistorische vuursteenmijn in Rijckholt.

'Foute' bestuurder loopt tegen de lamp en raakt auto kwijt

Bij een willekeurige controle van de politie in Rijckholt heeft iemand zijn auto moeten inleveren.

Na 333 liter laatste druppels bloed getapt uit superdonor

Na ongeveer tweeënenhalve badkuip vol is super-bloeddoner Frans Hollander uit Rijckholt maandag met donorpensioen gegaan.

Video: Per scooter naar Nieuw Zeeland

Twee mannen uit Rijkcholt zijn op dit moment bezig met de voorbereidingen op een bijzondere wereldreis. Koen Smeets en Bor Sleijpen zijn van plan om dit op een scooter te doen.

Keerberg wordt ingericht als asielzoekerscentrum

De Keerberg in Cadier en Keer gaat binnenkort onderdak bieden aan 300 vluchtelingen en 20 tot 40 alleenstaande minderjarige vluchtelingen.

Vuursteenhak naar museum Leiden

Een ruim 5000 jaar oude hak uit de prehistorische vuursteenmijn bij Rijckholt heeft een ereplaatsje gekregen in de ladekast van het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden.

Afketsen van azc in Rijckholt raakt basisscholen

Het afketsen van de plannen voor een groot asielzoekerscentrum in Rijckholt is een klap voor de kleine basisscholen in de omgeving.

Grootschalig azc in Rijckholt van de baan

Het plan voor een zelfstandig asielzoekerscentrum in Rijckholt is van de baan.

Raad Eijsden-Margraten voor spreiding asielzoekers

De gemeenteraad van Eijsden-Margraten is bereid om te kijken naar een spreiding van asielzoekers over de gemeente.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten