Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijbewijs kwijt: Tourwinnaar haalt Poels van politiebureau

Geplaatst opzaterdag 28 december 2019 - 7:00

Normaal gesproken helpt Wout Poels zijn kopmannen aan winst in de Tour de France, maar een keer moest Tourwinnaar Geraint Thomas zijn meesterknecht uit de brand helpen.

De wielrenner uit Blitterswijck reed met zijn auto over de Franse tolwegen, maar lette even niet op en zag niet dat de snelheid omlaag ging. De politie greep hem in de kraag en nam zijn rijbewijs af.

Tolpoortjes
"Het was een tolweg en ik reed richting de tolpoortjes", legt Poels uit in een interview met De Limburger. "Je mocht op dat stuk maar 90, maar ik reed nog 130. Ik was meteen mijn rijbewijs kwijt. Ik zei nog tegen de agent dat de auto nog veel sneller kon dan dat, maar daar kon hij niet om lachen."

Mercedes
Poels had niet lang daarvoor zijn auto, een Mercedes met 510 pk, gekocht. "Ik heb de auto meteen weer verkocht", zegt hij.

'Wat te doen?'
Niet veel later zat Poels op een Frans politiebureau in een klein dorpje. "Ik was nog niet samen met mijn vriendin op dat moment, dus ik belde Thomas en vroeg: 'G, heb je wat te doen vanavond?'" De Tourwinnaar van 2018 toonde zich een goede ploegmaat en kwam zijn trouwe helper ophalen.

Ritzege
Vanaf volgend seizoen zijn de Brit en de Limburger concurrenten in de Tour: Poels heeft Team Ineos verlaten en rijdt komend jaar voor Bahrain-McLaren. "Daar krijg ik de kans om in de grote rondes voor een ritzege te gaan", motiveert de klimmer zijn keuze. "Ik zat een beetje vast bij Ineos. Daar deed ik al vijf jaar hetzelfde trucje."

Vrijdagavond had L1 ook een interview met Poels over zijn plannen voor komend seizoen. Bekijk het item hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen