Overslaan en naar de inhoud gaan

Rieu schrapt Vrijthofconcerten opnieuw vanwege corona

Geplaatst opvrijdag 30 april 2021 - 14:06

De concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht gaan dit jaar definitief niet door. Net als vorig jaar gooit corona roet in het eten voor de musicus.

De Vrijthofconcerten stonden gepland voor de eerste helft van juli en dat blijkt te vroeg. "Alle elementen die onze concerten zo uniek maken, zijn nog steeds verboden door de maatregelen", zegt Rieu in een videoboodschap op Instagram.

Hoopvol
Hoewel hij de boodschap met 'veel verdriet' moet brengen, eindigt Rieu de video wel hoopvol. "Dankzij de vaccinatiecampagne kunnen mijn orkest en ik binnenkort weer muziek voor jullie maken. Ik hoop jullie binnenkort te zien in Maastricht, of ergens anders in de wereld."

Geen wonder
Ruim een maand geleden gaf Rieu al aan dat het een groot wonder zou mogen heten als de Vrijthofconcerten toch door zouden kunnen gaan. "Ik reken er niet meer op", zei hij toen. "Tenzij er een groot wonder gebeurt morgen en iedereen ineens gevaccineerd wordt, maar normaal gesproken kunnen we het Vrijthof voor dit jaar vergeten."

Lees ook: Vrijthofconcerten André Rieu gaan waarschijnlijk niet door

De tickets voor het Vrijthof van 2020 blijven nu geldig tot de zomer van 2022.

Kerstconcerten
Rieu hoopt er vooralsnog op dat hij zijn eerste concerten weer kan geven in oktober in Chili en Uruguay. En dat hij in november naar Israël kan. In december zal hij dan weer in Maastricht te zien zijn. "We gaan er vanuit dat de kerstconcerten in MECC Maastricht in december wel doorgaan. In 2019 waren dat er drie, we hebben nu maximaal tien dagen gereserveerd."

André Rieu is vrijdagavond om 17:30 uur te gast in L1mburg Centraal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen