Overslaan en naar de inhoud gaan

Rieu schrapt Vrijthofconcerten opnieuw vanwege corona

Geplaatst opvrijdag 30 april 2021 - 14:06

De concerten van André Rieu op het Vrijthof in Maastricht gaan dit jaar definitief niet door. Net als vorig jaar gooit corona roet in het eten voor de musicus.

De Vrijthofconcerten stonden gepland voor de eerste helft van juli en dat blijkt te vroeg. "Alle elementen die onze concerten zo uniek maken, zijn nog steeds verboden door de maatregelen", zegt Rieu in een videoboodschap op Instagram.

Hoopvol
Hoewel hij de boodschap met 'veel verdriet' moet brengen, eindigt Rieu de video wel hoopvol. "Dankzij de vaccinatiecampagne kunnen mijn orkest en ik binnenkort weer muziek voor jullie maken. Ik hoop jullie binnenkort te zien in Maastricht, of ergens anders in de wereld."

Geen wonder
Ruim een maand geleden gaf Rieu al aan dat het een groot wonder zou mogen heten als de Vrijthofconcerten toch door zouden kunnen gaan. "Ik reken er niet meer op", zei hij toen. "Tenzij er een groot wonder gebeurt morgen en iedereen ineens gevaccineerd wordt, maar normaal gesproken kunnen we het Vrijthof voor dit jaar vergeten."

Lees ook: Vrijthofconcerten André Rieu gaan waarschijnlijk niet door

De tickets voor het Vrijthof van 2020 blijven nu geldig tot de zomer van 2022.

Kerstconcerten
Rieu hoopt er vooralsnog op dat hij zijn eerste concerten weer kan geven in oktober in Chili en Uruguay. En dat hij in november naar Israël kan. In december zal hij dan weer in Maastricht te zien zijn. "We gaan er vanuit dat de kerstconcerten in MECC Maastricht in december wel doorgaan. In 2019 waren dat er drie, we hebben nu maximaal tien dagen gereserveerd."

André Rieu is vrijdagavond om 17:30 uur te gast in L1mburg Centraal.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen