Overslaan en naar de inhoud gaan

Rieu reikt WMC André Rieu Young Talent Award uit

Geplaatst opmaandag 24 juli 2017 - 22:16

In de Rodahal in Kerkrade heeft violist en dirigent André Rieu de WMC André Rieu Young Talent Award uitgereikt aan Samuel Agustín Aguirre.

De Colombiaanse hoboïst en dirigent woont in Eygelshoven en studeert aan het Conservatorium van Maastricht.

André Rieu Aanmoedigingsprijs
De award is bestemd voor een jonge, getalenteerde muzikant die zich tijdens de afgelopen jaren bewezen heeft. Eerder kreeg de Colombiaan al de André Rieu Aanmoedigingsprijs. André Rieu beloofde de Colombiaan maandagavond ook een nieuw instrument, een viool. Rieu is beschermheer van het Wereld Muziek Concours dat in juli in Kerkrade zijn 18e editie beleeft.

Het L1 TV-programma Blaaskracht maakte onlangs een portret van Samuel Agustín Aguirre en de familie Spapens uit Eygelshoven die voor de Colombiaan gastgezin is.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

WMC verwacht quitte te spelen na drukbezochte editie
Recordaantal deelnemers voor Wereld Muziek Concours
breakdance stockfoto (2 sep 2020)
Ruim 1,3 miljoen subsidie voor Zuid-Limburgse evenementen
'Komend WMC misschien wel belangrijkste ooit'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen