Overslaan en naar de inhoud gaan

Rieu moet gewoon betalen op terras: 'Ongelooflijk'

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 13:30

Als André Rieu op een terrasje op het Vrijthof een kopje koffie drinkt na een interview dan krijgt hij, net als ieder ander, gewoon een rekening. "Ik verbaas me er elke keer weer over."

De Maastrichtse muzikant vindt dat ongelooflijk. "Die ondernemers verdienen zich te pletter aan mij", zegt hij in een interview in het AD. "Schrijf dat gerust op hoor, die kunnen ze in hun zak steken."

Terrasje pakken
Niet dat hij vaak een bezoek brengt aan een terras op het Vrijthof. "Want ik krijg er zeker nu in de zomer amper rust", legt hij uit. "Maar als ik een koffie met een stukje vlaai bestel, krijg ik gewoon een rekening: dat is dan 5 euro 50 meneer Rieu."

Concerten
In de zomer zorgt de Limburgse vioolvirtuoos dankzij zijn concerten op het Vrijthof juist voor veel bezoekers aan de horeca. Normaal gesproken geeft hij zo'n twaalf concerten in zijn thuisstad. En dat levert Maastricht zo'n 30 miljoen euro op, bleek vorig jaar uit een calculatie van de gemeente.

"Over die drie weken verspreid bezoeken 150.000 mensen mijn concerten. De hotels, restaurants, cafés zijn vol, winkels draaien driedubbele omzet. Allemaal door muziek. Ik stond er wel van te kijken, zo'n hoog bedrag", vertelt Rieu in de krant.

Coronastop
Sinds zijn Amerikaanse concerten in maart afgelast werden vanwege het coronavirus, verdient de Maastrichtenaar geen geld meer. Toch ligt Rieu nog niet wakker van de gevolgen, al is hij wel realistisch. "We hebben het de afgelopen jaren goed gedaan, dus we kunnen het nog even uitzingen", zei hij begin vorige maand op L1. "Maar als we volgend jaar nog niet kunnen spelen, dan vrees ik dat we moeten sluiten."

Lees ook: André Rieu vreest voor voortbestaan van zijn orkest

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen