Overslaan en naar de inhoud gaan

Rieu moet gewoon betalen op terras: 'Ongelooflijk'

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 13:30

Als André Rieu op een terrasje op het Vrijthof een kopje koffie drinkt na een interview dan krijgt hij, net als ieder ander, gewoon een rekening. "Ik verbaas me er elke keer weer over."

De Maastrichtse muzikant vindt dat ongelooflijk. "Die ondernemers verdienen zich te pletter aan mij", zegt hij in een interview in het AD. "Schrijf dat gerust op hoor, die kunnen ze in hun zak steken."

Terrasje pakken
Niet dat hij vaak een bezoek brengt aan een terras op het Vrijthof. "Want ik krijg er zeker nu in de zomer amper rust", legt hij uit. "Maar als ik een koffie met een stukje vlaai bestel, krijg ik gewoon een rekening: dat is dan 5 euro 50 meneer Rieu."

Concerten
In de zomer zorgt de Limburgse vioolvirtuoos dankzij zijn concerten op het Vrijthof juist voor veel bezoekers aan de horeca. Normaal gesproken geeft hij zo'n twaalf concerten in zijn thuisstad. En dat levert Maastricht zo'n 30 miljoen euro op, bleek vorig jaar uit een calculatie van de gemeente.

"Over die drie weken verspreid bezoeken 150.000 mensen mijn concerten. De hotels, restaurants, cafés zijn vol, winkels draaien driedubbele omzet. Allemaal door muziek. Ik stond er wel van te kijken, zo'n hoog bedrag", vertelt Rieu in de krant.

Coronastop
Sinds zijn Amerikaanse concerten in maart afgelast werden vanwege het coronavirus, verdient de Maastrichtenaar geen geld meer. Toch ligt Rieu nog niet wakker van de gevolgen, al is hij wel realistisch. "We hebben het de afgelopen jaren goed gedaan, dus we kunnen het nog even uitzingen", zei hij begin vorige maand op L1. "Maar als we volgend jaar nog niet kunnen spelen, dan vrees ik dat we moeten sluiten."

Lees ook: André Rieu vreest voor voortbestaan van zijn orkest

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen