Overslaan en naar de inhoud gaan

Rieu moet gewoon betalen op terras: 'Ongelooflijk'

Geplaatst opzaterdag 8 augustus 2020 - 13:30

Als André Rieu op een terrasje op het Vrijthof een kopje koffie drinkt na een interview dan krijgt hij, net als ieder ander, gewoon een rekening. "Ik verbaas me er elke keer weer over."

De Maastrichtse muzikant vindt dat ongelooflijk. "Die ondernemers verdienen zich te pletter aan mij", zegt hij in een interview in het AD. "Schrijf dat gerust op hoor, die kunnen ze in hun zak steken."

Terrasje pakken
Niet dat hij vaak een bezoek brengt aan een terras op het Vrijthof. "Want ik krijg er zeker nu in de zomer amper rust", legt hij uit. "Maar als ik een koffie met een stukje vlaai bestel, krijg ik gewoon een rekening: dat is dan 5 euro 50 meneer Rieu."

Concerten
In de zomer zorgt de Limburgse vioolvirtuoos dankzij zijn concerten op het Vrijthof juist voor veel bezoekers aan de horeca. Normaal gesproken geeft hij zo'n twaalf concerten in zijn thuisstad. En dat levert Maastricht zo'n 30 miljoen euro op, bleek vorig jaar uit een calculatie van de gemeente.

"Over die drie weken verspreid bezoeken 150.000 mensen mijn concerten. De hotels, restaurants, cafés zijn vol, winkels draaien driedubbele omzet. Allemaal door muziek. Ik stond er wel van te kijken, zo'n hoog bedrag", vertelt Rieu in de krant.

Coronastop
Sinds zijn Amerikaanse concerten in maart afgelast werden vanwege het coronavirus, verdient de Maastrichtenaar geen geld meer. Toch ligt Rieu nog niet wakker van de gevolgen, al is hij wel realistisch. "We hebben het de afgelopen jaren goed gedaan, dus we kunnen het nog even uitzingen", zei hij begin vorige maand op L1. "Maar als we volgend jaar nog niet kunnen spelen, dan vrees ik dat we moeten sluiten."

Lees ook: André Rieu vreest voor voortbestaan van zijn orkest

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen