Overslaan en naar de inhoud gaan

Rieu mikt op tien keer vol MECC met Kerstmis

Geplaatst opwoensdag 15 september 2021 - 13:41

André Rieu is opgelucht dat er weer voor volle zalen mag worden gespeeld, mits er toegewezen plaatsen zijn. Hij hoopt dat hij in december 120.000 bezoekers mag verwelkomen bij tien kerstconcerten in het MECC.

Hij vierde het nieuws over de versoepelingen woensdagochtend met champagne voor het hele orkest in zijn studio in Maastricht.

Miljoenen verloren
"Dat betekent dat de kerstconcerten in december in MECC Maastricht gewoon kunnen doorgaan met een honderd procent bezetting van 12.000 mensen per avond", zegt de orkestleider. "Wij hebben een optie op maximum tien avonden. Anderhalf jaar hebben we nu al niet kunnen spelen, dat heeft me miljoenen gekost. Maar ik ben blij dat we weer kunnen en alles komt weer goed."

L1

Lees ook: Kerstconcertenreeks André Rieu in MECC wordt traditie

Bewijzen
Rieu heeft er geen moeite mee dat alle concertbezoekers een vaccinatie- of testbewijs moeten laten zien. "Ik begrijp dat we zo niet altijd willen leven, maar dit is voorlopig nu eenmaal de enige manier om weer aan de gang te kunnen. Het feit dat bijna alle coronapatiënten in de ziekenhuizen niet gevaccineerd zijn, zegt genoeg."

Buitenland
De Maastrichtse stehgeiger verwacht niet alleen veel bezoekers uit Nederland, maar ook uit België, Duitsland, Frankrijk en Engeland. Hij hoopt met zijn orkest al voor december te kunnen optreden in Wenen, waar eind oktober concerten gepland zijn. "Vooralsnog ziet dat er goed uit. Israël stond ook nog op het programma, maar dan moet je bij terugkomst met de hele groep in quarantaine. Dat wordt lastig."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen