Overslaan en naar de inhoud gaan

Rieu koos MECC vanwege erbarmelijke situatie in Engeland

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 21:42

André Rieu heeft uit de doeken gedaan wat de eigenlijke reden voor de kerstconcertenreeks in het MECC is. Naar nu blijkt was de concerthal in Londen, normaal de vaste plek voor zijn kerstconcerten, niet bepaald een warme deken voor Rieu en zijn Johan Strauss Orkest

De Maastrichtse vioolvirtuoos doet in De Telegraaf uit de doeken hoe erbarmelijk de situatie in de Britse concerthal was.

Thermostaat omlaag
De jarenlange kerstconcertentraditie in Londen is voorgoed voorbij. "Daar zijn we vanwege een banale, zeg maar gerust absurde reden weggevlucht, omdat de organisatie ons continu tegenwerkte. De laatste jaren moesten we namelijk in een ijskoude hal onze concerten geven en werd het wintergevoel wel heel letterlijk op een presenteerblaadje opgediend", zegt de wereldberoemde Limburger. "De thermostaat werd zonder enig overleg naar beneden gedraaid met als gevolg dat de orkestleden problemen kregen met de instrumenten."

Verkleumde orkestleden
De walsmeester spaart geen details in het interview over zijn eigenhandige brexit. "Het orkest zat bovendien met verkleumde vingers en klappertandend op het podium. Tevens klaagde het publiek steen en been. Het was niet meer vol te houden", zegt Rieu. Het zou dit jaar de negende keer zijn dat het orkest in Britse hoofdstad zou neerstrijken.

Tonnen geïnvesteerd in MECC
Een constructief gesprek met de zaalbeheerders leverde niks op, zo zegt de artiest. Dat bracht hem op het idee om de kerstconcerten naar zijn geboortestad te halen. Een megaklus, zo zegt hij zelf. Groter dan de Vrijthofconcerten en andere muziekproducties uit zijn rijke oeuvre. Het MECC wordt speciaal omgetoverd tot geschikte kerstconcertlocatie. "We hebben vele tonnen geïnvesteerd om het MECC van binnen om te toveren tot een paleis in winterse sferen."

Lees ook: André Rieu koopt 52 Venetiaanse kroonluchters voor het MECC

Surrealistisch winterlandschap
Naast vijftig gigantische kroonluchters die worden overgevlogen vanuit Venetië zijn er ook twee ijsbanen. Driehonderd dansers doen mee aan de show. Zestig koppels daarvan dansen op het ijs.

De kerstconcerten in het MECC in Maastricht staan gepland op 20, 21 en 22 december.

L1 sprak André Rieu vorige week over de voorbereidingen op de concertreeks:

Video: L1
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen