Overslaan en naar de inhoud gaan

Rieu koos MECC vanwege erbarmelijke situatie in Engeland

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 21:42

André Rieu heeft uit de doeken gedaan wat de eigenlijke reden voor de kerstconcertenreeks in het MECC is. Naar nu blijkt was de concerthal in Londen, normaal de vaste plek voor zijn kerstconcerten, niet bepaald een warme deken voor Rieu en zijn Johan Strauss Orkest

De Maastrichtse vioolvirtuoos doet in De Telegraaf uit de doeken hoe erbarmelijk de situatie in de Britse concerthal was.

Thermostaat omlaag
De jarenlange kerstconcertentraditie in Londen is voorgoed voorbij. "Daar zijn we vanwege een banale, zeg maar gerust absurde reden weggevlucht, omdat de organisatie ons continu tegenwerkte. De laatste jaren moesten we namelijk in een ijskoude hal onze concerten geven en werd het wintergevoel wel heel letterlijk op een presenteerblaadje opgediend", zegt de wereldberoemde Limburger. "De thermostaat werd zonder enig overleg naar beneden gedraaid met als gevolg dat de orkestleden problemen kregen met de instrumenten."

Verkleumde orkestleden
De walsmeester spaart geen details in het interview over zijn eigenhandige brexit. "Het orkest zat bovendien met verkleumde vingers en klappertandend op het podium. Tevens klaagde het publiek steen en been. Het was niet meer vol te houden", zegt Rieu. Het zou dit jaar de negende keer zijn dat het orkest in Britse hoofdstad zou neerstrijken.

Tonnen geïnvesteerd in MECC
Een constructief gesprek met de zaalbeheerders leverde niks op, zo zegt de artiest. Dat bracht hem op het idee om de kerstconcerten naar zijn geboortestad te halen. Een megaklus, zo zegt hij zelf. Groter dan de Vrijthofconcerten en andere muziekproducties uit zijn rijke oeuvre. Het MECC wordt speciaal omgetoverd tot geschikte kerstconcertlocatie. "We hebben vele tonnen geïnvesteerd om het MECC van binnen om te toveren tot een paleis in winterse sferen."

Lees ook: André Rieu koopt 52 Venetiaanse kroonluchters voor het MECC

Surrealistisch winterlandschap
Naast vijftig gigantische kroonluchters die worden overgevlogen vanuit Venetië zijn er ook twee ijsbanen. Driehonderd dansers doen mee aan de show. Zestig koppels daarvan dansen op het ijs.

De kerstconcerten in het MECC in Maastricht staan gepland op 20, 21 en 22 december.

L1 sprak André Rieu vorige week over de voorbereidingen op de concertreeks:

Video: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen