Overslaan en naar de inhoud gaan

Rieu duikt studio weer in om cd op te nemen

Geplaatst opzaterdag 5 juni 2021 - 22:42

André Rieu begint maandag weer met repeteren met zijn Johann Strauss Orkest. Dat was maandenlang niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen.

Het eerste project dat op stapel staat, is het opnemen van een cd, zo zegt hij in Op1. De cd krijgt de titel 'Happy Together'.

Trappelen
"Samen repeteren was niet mogelijk, maar maandag beginnen we. Nu mag het weer en we staan te trappelen", aldus Rieu.

De Maastrichtse violist heeft in de coronatijd vaak in de studio gezeten. "We krijgen telefoontjes uit veel landen met de vraag of we niet iets leuks hebben voor de mensen in de coronatijd. Er werd vanwege corona niks nieuws opgenomen. Daarom maken we compilaties van concerten voor de landen die daarnaar vragen. Dit was ook het enige dat we konden doen."

Lees ook: André Rieu schiet vol bij beelden Vrijthofoptredens

Trots op de mensen
De coronatijd is een moeilijke periode voor Rieu en zijn orkest, ook financieel. De violist maakt zich zorgen over het voortbestaan van zijn orkest. Hij krijgt steun van de overheid en daarmee hoopt hij het te redden totdat optreden weer mogelijk is. Eerder liet hij al weten dat hij desnoods zijn kostbare Stradivarius-viool zou verkopen als dat nodig zou zijn.

Lees ook: Rieu: 'Als covid nog lang duurt, verkoop ik Stradivarius'

Bij het bedrijf van Rieu werken 120 mensen. "In de coronatijd is er niemand bij het orkest vertrokken. Daar zijn we best wel trots op", zegt zoon Pierre Rieu. "We hebben ook niemand ontslagen, want dan kom je aan ons product. Dat bestaat niet alleen uit de muziek en dat product kunnen we niet leveren zonder de mensen. We hebben er best wel wat voor over om hen bij elkaar te houden."

Concerten
De traditionele Vrijthofconcerten gaat dit jaar voor de tweede keer op rij niet door. Hoewel Rieu denkt dat de geplande tour door Zuid-Amerika in oktober ook nog wat te vroeg komt, hoopt hij in november weer op te kunnen treden. Dan staan concerten in Israël op het programma. In december staat hij met zijn orkest in het MECC voor een reeks kerstconcerten.

Lees ook: Rieu schrapt Vrijthofconcerten opnieuw vanwege corona

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen