Overslaan en naar de inhoud gaan

Rieu duikt studio weer in om cd op te nemen

Geplaatst opzaterdag 5 juni 2021 - 22:42

André Rieu begint maandag weer met repeteren met zijn Johann Strauss Orkest. Dat was maandenlang niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen.

Het eerste project dat op stapel staat, is het opnemen van een cd, zo zegt hij in Op1. De cd krijgt de titel 'Happy Together'.

Trappelen
"Samen repeteren was niet mogelijk, maar maandag beginnen we. Nu mag het weer en we staan te trappelen", aldus Rieu.

De Maastrichtse violist heeft in de coronatijd vaak in de studio gezeten. "We krijgen telefoontjes uit veel landen met de vraag of we niet iets leuks hebben voor de mensen in de coronatijd. Er werd vanwege corona niks nieuws opgenomen. Daarom maken we compilaties van concerten voor de landen die daarnaar vragen. Dit was ook het enige dat we konden doen."

Lees ook: André Rieu schiet vol bij beelden Vrijthofoptredens

Trots op de mensen
De coronatijd is een moeilijke periode voor Rieu en zijn orkest, ook financieel. De violist maakt zich zorgen over het voortbestaan van zijn orkest. Hij krijgt steun van de overheid en daarmee hoopt hij het te redden totdat optreden weer mogelijk is. Eerder liet hij al weten dat hij desnoods zijn kostbare Stradivarius-viool zou verkopen als dat nodig zou zijn.

Lees ook: Rieu: 'Als covid nog lang duurt, verkoop ik Stradivarius'

Bij het bedrijf van Rieu werken 120 mensen. "In de coronatijd is er niemand bij het orkest vertrokken. Daar zijn we best wel trots op", zegt zoon Pierre Rieu. "We hebben ook niemand ontslagen, want dan kom je aan ons product. Dat bestaat niet alleen uit de muziek en dat product kunnen we niet leveren zonder de mensen. We hebben er best wel wat voor over om hen bij elkaar te houden."

Concerten
De traditionele Vrijthofconcerten gaat dit jaar voor de tweede keer op rij niet door. Hoewel Rieu denkt dat de geplande tour door Zuid-Amerika in oktober ook nog wat te vroeg komt, hoopt hij in november weer op te kunnen treden. Dan staan concerten in Israël op het programma. In december staat hij met zijn orkest in het MECC voor een reeks kerstconcerten.

Lees ook: Rieu schrapt Vrijthofconcerten opnieuw vanwege corona

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen