Overslaan en naar de inhoud gaan

Rieu duikt studio weer in om cd op te nemen

Geplaatst opzaterdag 5 juni 2021 - 22:42

André Rieu begint maandag weer met repeteren met zijn Johann Strauss Orkest. Dat was maandenlang niet mogelijk vanwege de coronamaatregelen.

Het eerste project dat op stapel staat, is het opnemen van een cd, zo zegt hij in Op1. De cd krijgt de titel 'Happy Together'.

Trappelen
"Samen repeteren was niet mogelijk, maar maandag beginnen we. Nu mag het weer en we staan te trappelen", aldus Rieu.

De Maastrichtse violist heeft in de coronatijd vaak in de studio gezeten. "We krijgen telefoontjes uit veel landen met de vraag of we niet iets leuks hebben voor de mensen in de coronatijd. Er werd vanwege corona niks nieuws opgenomen. Daarom maken we compilaties van concerten voor de landen die daarnaar vragen. Dit was ook het enige dat we konden doen."

Lees ook: André Rieu schiet vol bij beelden Vrijthofoptredens

Trots op de mensen
De coronatijd is een moeilijke periode voor Rieu en zijn orkest, ook financieel. De violist maakt zich zorgen over het voortbestaan van zijn orkest. Hij krijgt steun van de overheid en daarmee hoopt hij het te redden totdat optreden weer mogelijk is. Eerder liet hij al weten dat hij desnoods zijn kostbare Stradivarius-viool zou verkopen als dat nodig zou zijn.

Lees ook: Rieu: 'Als covid nog lang duurt, verkoop ik Stradivarius'

Bij het bedrijf van Rieu werken 120 mensen. "In de coronatijd is er niemand bij het orkest vertrokken. Daar zijn we best wel trots op", zegt zoon Pierre Rieu. "We hebben ook niemand ontslagen, want dan kom je aan ons product. Dat bestaat niet alleen uit de muziek en dat product kunnen we niet leveren zonder de mensen. We hebben er best wel wat voor over om hen bij elkaar te houden."

Concerten
De traditionele Vrijthofconcerten gaat dit jaar voor de tweede keer op rij niet door. Hoewel Rieu denkt dat de geplande tour door Zuid-Amerika in oktober ook nog wat te vroeg komt, hoopt hij in november weer op te kunnen treden. Dan staan concerten in Israël op het programma. In december staat hij met zijn orkest in het MECC voor een reeks kerstconcerten.

Lees ook: Rieu schrapt Vrijthofconcerten opnieuw vanwege corona

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen