Overslaan en naar de inhoud gaan

Riemst eist inspraak in ontwikkeling vliegveld Beek

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 20:48

De gemeente Riemst wil graag inspraak bij de toekomstige ontwikkeling van Maastricht Aachen Airport. De aanvlieg- en landingsroutes doorkruisen namelijk het luchtruim van de Belgische gemeente.

Riemst vindt daarbij vooral de geluids- en gezondheidseffecten belangrijke items.

Schadelijke effecten
"Wij ondersteunen het streven van de Nederlandse luchtvaartsector naar minder uitstoot van schadelijke stoffen en minder geluidshinder", zegt burgemeester Mark Vos in het Belang van Limburg. "Wij zijn bereid tot overleg over het meten van geluid en het installeren van meetpunten aan deze kant van de grens."

De gemeente noemt de nachtrust van 23:00 uur tot 7:00 uur als absolute vereiste bij de verdere ontwikkeling van het vliegveld.

Overleg met Bierset
De Belgische gemeente ligt tussen Maastricht Aachen Airport en vliegveld Bierset-Luik. Riemst dringt daarom ook aan op overleg en duidelijke afspraken tussen de twee regionale luchthavens.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen