Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Ridderronde stapt af van traditionele woensdag

Geplaatst opdinsdag 19 maart 2019 - 18:38

De Ridderronde wordt dit jaar na 34 edities niet meer traditioneel op de tweede woensdag na de Tour de France verreden.

Het criterium is nu twee dagen later in Maastricht. Dit jaar is dat vrijdag 9 augustus. Dat heeft het bestuur van de Ridderronde in overleg met de KNWU besloten.

Goede balans
Reden om af te stappen van de traditionele woensdag is het streven naar een goede balans tussen de wedstrijden en een 'avondje uit'. "Als je dan steeds op de klok moet letten, omdat je de dag erna weer moet werken, is dat niet handig", liet woordvoerder Math Derey eerder al weten. Toeschouwers en sponsoren gaven de voorkeur aan de vrijdag."

Lees ook: Ridderronde Maastricht wil naar vrijdagavond

Blokje om
Dat is overigens niet de enige verandering. De renners rijden de 35e editie ook een andere route. Het peloton draait niet meer via de Bredestraat het Onze Lieve Vrouweplein op, maar via de Hondstraat en Cortenstraat naar het Bat. De start en finish is al sinds vorig jaar op de Kesselskade, ter hoogte van Rebelle.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen